Nato

Nato

TORSTAINA 18. SYYSKUUTA 2014
Ben Zyskowicz /kok (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Venäjä on hyökännyt itsenäiseen naapurimaahansa Ukrainaan, vallannut Krimin niemimaan ja taistellut Itä-Ukrainassa. Venäjä on aggressiivinen ja arvaamaton suurvaltanaapuri. Ydinvoimakeskustelussa vihreät, jotka vastustavat aina ja kaikkialla ydinvoimaa, vaikka sen kotimaisuusaste olisi 200 prosenttia, ovat nyt ottaneet Venäjä-kortin käyttöönsä. Puheenjohtaja Niinistön suomettumispuheet ovat julkeata ja läpinäkyvää poliittista peliä, mutta ne ovat poliittista peliä, joka vahingoittaa Suomea. Jos vihreät todella ovat huolissaan siitä, että tämä ydinvoimaratkaisu mahdollistaa Venäjälle Suomen painostamisen ja kiristämisen, niin eikö tätä vastaan olisi paras vakuutus Suomen Nato-jäsenyys? Miksi te ette sitten johdonmukaisuuden nimissä sitä kannata?
 
KESKIVIIKKONA 6. HELMIKUUTA 2013
Ben Zyskowicz /kok (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Salin vasemmalla laidalla on eduskuntaryhmä, jonka nimeksi sopisi ”Edustaja Lapintie ja menneisyyden vangit”, nimittäin niin vanhakantaista ja asenteellista oli edustaja Lapintien ryhmäpuheenvuorossaan esittämä suhtautuminen Natoon, joka kuitenkin on demokraattisten maiden erittäin merkittävä rauhanjärjestö, johon Suomikin luontevasti kuuluisi.Täällä kysyttiin, olemmeko kokoomuksessa sitä mieltä, että Suomen tulisi Natoon kuulua. Kyllä, olemme sitä mieltä, että pitkällä aikavälillä Nato-jäsenyys vahvistaisi ja vakauttaisi Suomen turvallisuutta ja Suomen asemaa. Lisäksi Nato-jäsenyys antaisi Suomelle puhevallan niissä tärkeissä Nato-pöydissä, joissa jäsenet keskustelevat ja päättävät asioista. Eri asia on, että asia ei tällä hetkellä eikä esimerkiksi nykyisen hallituksen toimikaudella ole ajankohtainen.
Puhemies  Eero  Heinäluoma: Voidaan varmaan hetkeksi aikaa keskittyä tähän Nato-jäsenyyteen.
 
KESKIVIIKKONA 17. SYYSKUUTA 2008
Ben Zyskowicz /kok (vastauspuheenvuoro): Arvoisa herra puhemies! Ed. Tennilän mukaan Naton laajentumisessa on kyse siitä, että amerikkalaiset pyrkivät piirittämään Venäjän uusilla Nato-jäsenillä. Tästähän ei ole ollut alkuunkaan kyse. Kyse on ollut siitä, että Baltian maat, Puola, Unkari, Tšekkoslovakia, Bulgaria, Romania ja monet monet muut maat, jotka ovat saaneet nauttia Neuvostoliiton miehityksestä ja kommunismin ihanuudesta vuosikymmeniä, järjestelmästä, jota te ylistitte, kehuitte ja ihailitte, välittömästi tilaisuuden tullen hakivat itselleen turvaa ja suojaa Nato-jäsenyydestä. Näiden maiden Nato-jäsenyys ei ole uhka Venäjälle, mutta se on uhka sille, että Venäjä voisi uhata ja painostaa näitä maita. Sen vuoksi Venäjän vastustus näiden naapuriensa Nato-jäsenyyttä kohtaan on niin kova.

Jaa kirjoitus: