”Maaseudun ihmisillä on arvot kohdallaan” (Maaseudun Tulevaisuus/Eija Mansikkamäki 23.5.2014)

”Maaseudun ihmisillä on arvot kohdallaan” (Maaseudun Tulevaisuus/Eija Mansikkamäki 23.5.2014)

Maaseudun Tulevaisuus/Eija Mansikkamäki 23.5.2014
60-vuotias Ben Zyskowicz on toiminut kansanedustajana 35 vuotta.
Sympaattinen, sanavalmis, helposti lähestyttävä, kansanomainen, mutta helsinkiläinen.
Lauantaina 60 vuotta täyttävä Ben Zyskowicz on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1979, heti valmistuttuaan oikeustieteen kandidaatiksi.
Hän johti pitkään eduskuntaryhmäänsä, mutta ei ole suostunut koskaan ministeriksi migreeninsä vuoksi.
Kuinka kauan ääniharava voi pakoilla todellista vastuuta?
”Helposti! Aina on löytynyt muita halukkaita ministeriksi.”
Zyskowiczia pidetään umpihelsinkiläisenä, mutta sitä hän ei ole.
”Kierrän paljon maakunnissa ja arvostan valtavan paljon maaseudun ihmisiä. Heillä on terve arvomaailma: yrittäjyys, työnteko, ahkeruus, isänmaallisuus ja yhteisöllisyys.”
”Minuun joskus liitetty keskustavastaisuus ei todellakaan johdu maaseudun ihmisistä, vaan siitä, että vastustin 1970-luvulla K-linjaa, kokoomuksen syrjintää ja Neuvostoliiton liehittelyä kotimaan politiikassa. Jos Venäjä jatkaa suurvaltapolitiikkansa koventamista, ei mene montakaan vuotta, kun Suomessa aletaan taas käyttää Venäjä-korttia ja suomettua”, Zyskowicz ennustaa.
”Nato-jäsenenä Venäjän liehittely ei kuuluisi Suomen sisäpolitiikkaan.”
Kokoomuskartalla Zyskowicz määrittelee itsensä arvokonservatiiksi ”lain ja järjestyksen” mieheksi, mutta samalla sosiaalisen markkinatalouden kannattajaksi.
Zyskowicz syntyi Helsingissä vuonna 1954, minne perhe oli asettunut Ruotsin jälkeen. Puolanjuutalainen isä Abram Zyskowicz oli muuttanut sinne selvittyään keskitysleiriltä Puolasta.
Abram työskenteli Suomessa ahtaajana ja kuoli, kun Ben oli kuusivuotias.
Tätä taustaa vasten Zyskowiczin ajatukset maahanmuutosta voivat hämmentää. Hänestä turvapaikkaa haetaan myös perusteettomasti ja rikollisiksi osoittautuneet maahanmuuttajat tulisi rangaistuksen jälkeen taluttaa pikapikaa paluukoneeseen.
”Kannatan humanitääristä pakolaisvelvoitteiden täyttämistä ja suojan antamista tarvitseville, mutta käsittelyprosessien pitäisi olla nykyistä nopeampia.”
Zyskowicz tunnetaan Strindbergin kahvilan kantapöydästä Helsingin Esplanadilta sekä ”Benin tallista”, joka tuottaa uusia kykyjä politiikkaan. EU-vaaleissa hän tukee nuoria kokoomusehdokkaita ja kokoomuksen puheenjohtajakisassa Jan Vapaavuorta.

Jaa kirjoitus: